Избрани Новини

Наркотици, патрони и зареден револвер откриха митничари на "Малко Търново"

Зареден револвер с два изстреляни патрона, наркотични вещества, украински паспорт и кутия с 50 броя 9-мм патрони откриха митническите служители на митнически пункт Малко Търново в тайници на лек автомобил.Колата с украинска регистрация е пътувала в посока към Турция. 

Автомобилът е управлявал украински гражданин. При напускане на територията на България, на митнически пункт Малко Търново той е заявил, че не пренася нищо за деклариране, след което е проявил агресивно поведение при селектирането на автомобила за щателна митническа проверка.

Снимки: Агенция "Митници"

При извършената митническа проверка, митническите инспектори откриват в различни тайници по колата няколко вида наркотични вещества с общо тегло 200 грама, револвер Taurus 4 mm Flobert с 9 патрона в барабана, от които 2 изстреляни (гилзи), укрит под обвивката на скоростния лост на колата украински паспорт на името на друг гражданин, както и укрита в багажника кутия с 50 броя 9-мм патрони.

Шофьорът на автомобила -украински гражданин с инициали L.S е задържан. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 242, ал.1 и ал.2 от НК по описа на Митница Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас. Работата послучая продължава под надзора на Окръжна прокуратура Бургас.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов