Избрани Новини

Започнаха масови проверки за тютюнопушене на забранени места

Животът

11-11-2014, 11:04

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

20 ноември е Международен ден без тютюнопушене

Масови проверки за тютюнопушене в закрити обществени места стартираха вчера. Ще продължат до 14 ноември, информират от Регионалната здравна инспекция. От там припомнят, че Международният ден без тютюнопушене е 20 ноември. По този повод от отдел "Профилактика на болестите и промоция на здравето" в дирекция "Обществено здраве" планират и дискусия за вредата от тютюнопушенето на тема "Тютюнопушене или здраве" с ученици от Средношколско общежитие "М. Колони", попълване на тестове за никотинова зависимост и измерване на въглероден монооксид в издишан въздух и количеството на карбоксхемоглобина в кръвта с апарата Smoker lyser.

Ще има и едноседмична кампания от 17 ноември за популяризиране сред студенти от Медицинския университет на "Консултативния кабинет за отказ оттютюнопушене", оборудван с апарат за измерване на въглероден монооксид в издишан въздух.

На всеки желаещ активен или пасивен пушач ще бъде направено безплатно измерване на количеството въглероден монооксид в издишания въздух и количеството на карбоксхемоглобина в кръвта с апарата Smoker lyser.

В рамките на кампанията ще се извършва консултиране на пушачи за преодоляване на тютюневата зависимост и предоставяне на печатни информационни материали.

На 20 ноември ще има измервания и консултации на граждани пушачи в сградата на РЗИ – Варна, ул."Брегалница" 3, етаж 11, стая 1109, от 10.00 до 14.00 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)