Избрани Новини

Анжело Кючуков: Бъдещето на "Марек" е в местните момчета

"Трябва да мислим за школата си, а не толкова за А-група", сподели треньорът на "Марек"

Феновете на "Марек" организират среща с футболистите и ръководството на футболния клуб. В сряда от 17:00 часа на стадион "Бончук" ще се проведе дебат относно бъдещето на клуба и ще бъдат обсъдени резултатите до момента. Zadupnitsa.com потърси за коментар по темата Анжело Кючуков, бивш футболист и треньор на "Марек", който сега работи в ДЮШ на клуба.  

- Г-н Кючуков, как ще коментирате представянето на "Марек" в А-група?

-  Представянето е по-добро от това което аз очаквах, като точков актив. В "Марек" има само няколко футболисти, които могат да играят успешно в А-група, на останалите тавана им е Б-група, без да ги обиждам. Това са възможностите ни в момента. Някои твърдят, че А-група е слаба, но и за това ниво са нужни играчи.

Какво трябва да се промени?

-  Нека повторя отново. Първо трябва да разберем, че не сме за А-група в този и вид от 12 отбора и с оглед състоянието на "Марек". На нас ни липсват не само футболисти, но и куп други неща. Според мен вече трябва да се замислим сериозно за следващия сезон, който ще бъде в Б-група. Трябва да започнем да обиграваме отбор за втория ешалон съставен от млади футболисти, такива които искат да играят за "Марек". Тези които искат само пари да ги търсят другаде.

Какви са плановете на Анжело Кючуков?

-  Те са свързани с школата на клуба. Искам да се занимавам с децата. Всички видяха как един турнир в Швеция повдигна самочувствието на дечицата и запали още много да се запишат в школата. Ако оправим базата си и продължим да работим упорито с децата след време те ще ни донесат много радости. Бъдещето на "Марек" е в местните момчета. Сега трябва да мислим за школата си, а не толкова за А-група.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов