Избрани Новини

"Марек" с драматичен успех в Габрово

"Марек Юнион - Ивкони" записаха успех с 3:2 като гост на КВК "Габрово"

Шампионите на България от "Марек Юнион - Ивкони" записаха труден успех с 3:2 (23:25, 25:15, 25:18, 17:25, 15:12) като гост на КВК "Габрово" в последния мач от четвърти кръг на Суперлигата, игран в зала Орловец, пише bgvolleyball.com. Двата отбора започнаха  мача равностойно, като в средата на гейма гостите от Дупница имаха малка преднина от две точки 14 - 16. Тя беше стопена от домакините с два последователни блока на Красимир Стефанов. В края на гейма "Марек" отново водеше, но КВК "Габрово" съумя да ги настигне 23 - 23 и да затвори гейма с отлично отиграване на Николай Леков 25 - 23.

Вторият гейм не започна добре за габровци. Още в началото "Марек" направи няколко последователни точки, които доведоха до резултат 1 - 4. Тази преднина им позволи да вземат инициативата в гейма. Първотото техническо прекъсване беше взето от отбора на "Марек". При 7- 15 Красимир Стефанов беше сменен от младия Стефан Иванов, който се включи добре, но не беше достатъчно домакините да намалят разликата в резултата. Затова се наложи треньорът Любомир Герасимов да направи още няколко смени. В игра влязоха Томислав Врачев, който е и единственият габровец в тима, Костадин Бишуров и Мариян Дановски. При резултат 15 - 24 в игра влезе и петдесетгодишният, опитен разпределител Димитър Божилов, който постави рекорд, както за българския, така и за световния волейбол.

Момчетата на Любомир Герасимов започнаха доста уверено четвъртата част, като нямаше и помен от отпускането преди това и поведоха на гостите с 5 - 1. Първото  техническо прекъсване беше в полза на домакините при резултат 8 - 4. При резултат 12 - 7 в отбора на дупничани имаше смяна, като излезе капитанът Гьорги Гьоргиев и влезе Иван Лобутов. Второто техническо прекъсване дойде при резултат 16 - 9 в полза на домакините. След това в игра се върна капитана на "Марек", но габровци продължиха уверено да трупат точки. При резултат 24 - 16 влезе отново Димитър Божилов, за да бие сервис на мястото на Кичуков. КВК Габрово приключи гейма с 25 - 17 и така геймовете бяха изравнени 2 - 2.

Тайбрекът започна с ас на Иван Власев. За "Марек" при резултат 3 - 2 последва смяна, като излезе Мартин Иванов и влезе Душков. И двата отбора играеха равностойно, като гостите имаха малък аванс от две точки при 6 - 8. Той беше стопен при 10 - 10, но гостите пак се откъснаха с две точки аванс. При 11 - 12 за сервис на мястото на Любомир Христов влезе Димитър Божилов. Играта и на двата отбора беше добра, но по-концентрирани действия проявиха гостите и така те затвориха гейма и мача с 12 - 15. Най-резултатен в мача с внушителните 35 точки бе Георги Елчинов (2 блокади, 79 % в атака) от "Марек".

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов