Избрани Новини

Директорът на ОД на МВР - Благоевград разпореди крути мерки срещу вандалите

Спешните мерки се налагат, заради развихрилата се вандалщина и системно повреждане на общинско имущество

Директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград Васил Митов разпореди засилен контрол и денонощни обходи на парковете в Благоевград. Спешните мерки са заради развихрили се вандали, които унищожават системно общинско имущество. Счупени лампи, пейки, фитнес уреди, тоалетни е равносметката от действието на някои жители на областния център, съобщава struma.com. Безобразието бе извършено няколко дни, след като в новия зелен оазис на Благоевград бяха монтирани 20 фитнес уреди.

Вандалският акт е предизвикателство не само към органите на реда, но и към цялата благоевградска общественост. Ежегодно за възстановяване на щетите от хулиганските посегателства се отделят десетки хиляди левове от общинския бюджет. Това са парите на благоевградските данъкоплатци, затова с общи усилия, със засилената бдителност и непримиримостта на всички трябва да пресечем разрушителната стихия на вандалите.

Общинското ръководство апелира към гражданите, които имат информация за акта на вандализъм, да подадат сигнал на "горещия" телефон 073/ 88 44 34.

От своя страна полицията умолява гражданите за повишено внимание, ако забележат съмнителни лица в тъмната част на денонощието да се мотаят около уредите за фитнес, да информират своевременно на телефон 112 или в полицейските управления на Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)