Избрани Новини

Община Гоце Делчев с титла "Приятел на детето"

Тя е 18 - ят член на мрежата "Община - приятел на детето" на УНИЦЕФ

Община Гоце Делчев получи поредно признание за работата си в подкрепа на децата и младите хора, след като бе приета за 18 - тия член на мрежата "Община – приятел на детето" на УНИЦЕФ. Това стана по време на годишната среща на Мрежата на общините - приятели на детето, която се проведе във Велико Търново.

Представителят на УНИЦЕФ за България Таня Радочай благодари на партньорите на организацията на централно и местно ниво и отличи две нови общини с титлата "Приятел на детет" – общините Гоце Делчев и Сливен. На срещата присъства заместник - кметът на община Гоце Делчев Богдан Боцев, който получи отличието – сертификат и плакет.

С получаването на сертификат за "Община - приятел на детето", местната власт се ангажира да работи още по - активно за повишаване благосъстоянието на децата, като оптимизира управлението си, подобрява изграждането на приятелска за децата среда и споделя опит и добри практики с останалите общини-приятели на детето. 

"Благодаря за честта да станем част от Мрежата на общините - приятели на детето. Оттук нататък трябва да отстояваме все по - усърдно това признание и да работим заедно за благополучието на всички деца", заяви заместник - кметът на община Гоце Делчев Богдан Боцев. С присъединяването на Гоце Делчев и Сливен, Мрежата на общини - приятели на детето вече обединява 19 региона.

Целта на инициативата "Община - приятел на детето" е да подпомогне прилагането на Конвенцията за правата на детето на местно ниво и да се постигнат условия, позволяващи реална защита на правата на децата и повишаване тяхното благосъстояние.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов