Избрани Новини

Нови музикални фестивали в Банско

Ще се проведе Първи летен фестивал "Bansko beat "

Предварителна среща за организиране и провеждане на два нови музикални форума се състоя при кмета на общината Георги Икономов, предаде Е - 79.com.Присъстващите представители на туристическия бизнес подкрепиха идеята на градоначалника и го увериха, че ще се включат в организирането на фестивалите. Ще бъде сформирана работна група, която да се заеме с осъществяването на двата проекта.

Ивайло Дачов – автор на идеята за Първи летен фестивал "Bansko beat", направи презентация на цялостната концепция за реализирането му. Мероприятието ще се състои в края на юни следващата година и ще бъде един нов повод хората да дойдат в Банско, където да чуят най - новото от света на поп, R&B, арт рок и етномузиката. Главен организатор на събитието ще бъде община Банско, музикален организатор – „Еvent zone”, музикален и арт директор ще бъде Марио Балтаджиев, а 3D мапинг шоу ще съпътства и двата дни от фестивала. През първия ден в концерта, който  ще се проведе на централния площад и ще бъде безплатен, участие ще вземат различни групи или DJ. На големия концерт, който ще бъде на стадиона или на начална станция на лифтa, ще пее световно известна звезда и всеки, който желае, може да си закупи билет.

На срещата бе обсъдено организирането и реализирането на Първия фестивал на балканската музика, в който да вземат участие музиканти от България, Сърбия, Гърция, Черна гора и Македония.  Той също ще се проведе в два последователни дни. През първия ден ще бъде малкият концерт, а през втория ден ще гостува известна певица, певец или група. По време на разговора Икономов съобщи, че вече се водят разговори с първата гост – звезда на фестивала, която е от Сърбия.

     "Музикантите, които ще поканим, ще направят незабравимо шоу, на което всички да пеят и да се забавляват. Целта е ясна – да превърнем Банско в дестинация "Have to go" и хората, които ще дойдат през 2015г., да плануват идването си всяка  година“, каза  Дачов.

"Аз, като кмет на общината, заедно с екипа ми, ще направим всичко възможно да развиваме Банско целогодишно. Джаз фестивалът, Оперният фестивал и Театралният фестивал са най - големите летни форуми, утвърдили се през годините. Двата нови фестивала, които искаме да станат традиционни,  ще привлекат още повече туристи през лятото. Имаме отлични възможности да реализираме идеите и да превърнем града ни  в център на фестивалния туризъм“, каза в заключение Икономов. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов