Избрани Новини

Брутално! Крадци трошат костите на жертвите

Крими

07-11-2014, 12:08

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Триото апаши вече е зад решетките

Група брутални извършители на грабежи е задържала пловдивската полиция, стана ясно вчера. Групата от трима улични нападатели е посягала на жертвите си с изключителна жестокост. Двама от потърпевшите са със счупени кости след срещата си с опасните апаши.
Грабителите са действали на свечеряване, когато хората се прибират от работа в кварталите „Столипиново” и „Изгрев”. Бандитите използвали тъмната част на денонощието и удряли между 19 и 21 часа. Засега установените им жертви са петима жители на Пловдив.
Разследването на криминалистите от Шесто РУП стартирало след получени сигнали от началото на октомври. Тогава от ръцете на 15-годишно момиче бил издърпан скъп мобилен телефон. Скоро след това, отново чрез внезапно силово изтръгване, били отнети чантите на две жени на 45 и 53 години.
Следващата жертва на бандитите, 51-годишна пловдивчанка, не е имала късмета да се отърве само с уплаха. Тя се опънала на крадците, но те приложили сила и докато взимали чантата, жената получила фрактура на раменна кост. Лека телесна повреда апашите причинили и на 53-годишен мъж, на когото била открадната борсета след нанесен му побой.
След едномесечна работа криминалисти от Шесто РУ са успели да разкрият авторите на поредицата грабежи. По случая са заподозрени пловдивчаните Г.В. /32 г./, М.С. /23 г./ и А.Р. /18 г./, които в сряда са били задържани в ареста на районното управление. Полицейските експерти са събрали доказателства, че в три от случаите М.С. е действал сам, а в останалите два - с помощта на двамата си авери. Когато им щракали белезниците, полицаите намерени и иззети от тримата откраднатите вещи.
Районната прокуратура в Пловдив вече е повдигнала обвинения за силовите грабежи, като тримата може да получат от 3 до 10 години затвор.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов