Избрани Новини

Таксиметрови услуги - само след платени данъци в Кюстендил

Общинска администрация - Кюстендил с проектоизменение за таксиметровите услуги

Проект за изменение и допълнение на Наредбата за организацията и безопасността на автомобилното движение на територията на община Кюстендил, предвижда общинска администрация. Предлаганите изменения и допълнения са във връзка с изменение на Закона за автомобилните превози. За приложението им не са необходими допълнителни средства. Промените касаят таксиметровите превози, предаде Дарик.
Заинтересованите страни могат да подават писмени становища, мнения и предложения в деловодството на общината в 14 дневен срок, считано от 3 - ти ноември.
Създават се две нови алинеи към чл. 21 и чл. 22 от Наредбата:

"Чл.21 (2) Таксиметровите превози на пътници се извършват по ред, определен в Наредбата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, след издаване на разрешение за таксиметров превоз на пътници по чл.22."
Създава се нова ал.2 на чл.22 със следния текст:
"Разрешението по ал.1 се издава на регистриран превозвач, както и на превозвач, извършващ превоз от името на регистриран превозвач за своя сметка, който няма задължения за данъци към Община Кюстендил, освен такива, които са отсрочени или разсрочени по законов ред."



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)