Избрани Новини

Рехабилитират пътища в Негру Вода и Генерал Тошево

Общата стойност на проекта е 4 815 227 евро

Стартираха дейностите по рехабилитация на пътища в Негру Вода и Генерал Тошево, финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013 г, съобщават от община Генерал Тошево.

Проектът е инициатива на кметство Негру Вода от Румъния и Община Генерал Тошево и се явява продължение на приключилия преди две година проект със същия румънски партньор. Общата стойност на проекта е  4 815 227 евро, от които 1 161 217 евро са за българската община.

Цел на проекта е рехабилитация и модернизация на пътища в Негру Вода и Генерал Тошево. Изпълнението на проекта ще допринесе за разнообразяването на отношенията между общностите и икономиките на границата между Румъния и България, за стимулиране на съвместното икономическо и социално развитие, чрез увеличаването на взаимния обмен във всички сфери на дейност.

Инвестиционната част от проекта включва рехабилитация и модернизация на пътища в селата Сноп и Градини в община Генерал Тошево и на пътни отсечки в кметство Негру Вода. Ще бъде закупено и офис оборудване за двата партньора. Проектът ще приключи на 22 декември 2015 година.

Двете гранични общини имат договор за сътрудничество и това се явява трети общ проект.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов