Избрани Новини

Група от 10 алоизмамници мами на поразия в страната

Престъпна група, занимавала се с телефонни измами на територията на страната, е неутрализирана при полицейска операция на ГДКП

В операцията са участвали и служители на пет областни дирекции на МВР; на територията на Горна Оряховица, Левски и Варна са задържани 10 мъже - членове на престъпната схема.

Специализираната полицейска операция е реализирана на 3 ноември от служители на Главна дирекция “Криминална полиция“ и колегите им от областните дирекции на МВР в Благоевград, Варна, Велико Търново и Плевен. В резултат на предприетите действия във Варна, минути след получаване на пари от жертвата, са задържани С.С. /50 г./, криминално проявен за кражби и измами, и И.Й. /46 г/. В тях е открита и иззета предадената сума. Същевременно в Горна Оряховица и Левски, в момента на извършване на телефонни измами,  са заловени останалите членове на престъпната група – Г.Ц. 40 г., Н.Ц./ 42 г./, Д.А. /28 г./, А.А./ 34 г./, К.Н./23 г./, П.П./20 г./ Д.И./ 27 г./ и И.С./ 29 г./.Те са криминално проявени и регистрирани за извършени измами, кражби, грабежи и други престъпления, съобщиха от МВР. При проведените действия по разследване са намерени и иззети множество мобилни телефони, SIM-карти, картодържачи и други предмети, имащи отношение към престъпната дейност на групата. В хода на разследването е установено, че задържаните са съпричастни към извършването на множество телефонни измами и опити за измами на територията на областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Бургас, Шумен, Варна, Стара Загора, София и София област.
Извършителите са използвали познатата схема с прозвъняване на случайно избрани телефонни номера. Сценарият бил със съобщение за пратка от чужбина с важни документи, следвало и уточнението, че доставката ставала, след като получателят предаде определена сума, която в последствие ще бъде възстановена.
Десетимата мъже били задържани за срок до 24 часа. Образувани са досъдебни производства. Работата по разследването продължава.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден