Избрани Новини

Група от 10 алоизмамници мами на поразия в страната

Престъпна група, занимавала се с телефонни измами на територията на страната, е неутрализирана при полицейска операция на ГДКП

В операцията са участвали и служители на пет областни дирекции на МВР; на територията на Горна Оряховица, Левски и Варна са задържани 10 мъже - членове на престъпната схема.

Специализираната полицейска операция е реализирана на 3 ноември от служители на Главна дирекция “Криминална полиция“ и колегите им от областните дирекции на МВР в Благоевград, Варна, Велико Търново и Плевен. В резултат на предприетите действия във Варна, минути след получаване на пари от жертвата, са задържани С.С. /50 г./, криминално проявен за кражби и измами, и И.Й. /46 г/. В тях е открита и иззета предадената сума. Същевременно в Горна Оряховица и Левски, в момента на извършване на телефонни измами,  са заловени останалите членове на престъпната група – Г.Ц. 40 г., Н.Ц./ 42 г./, Д.А. /28 г./, А.А./ 34 г./, К.Н./23 г./, П.П./20 г./ Д.И./ 27 г./ и И.С./ 29 г./.Те са криминално проявени и регистрирани за извършени измами, кражби, грабежи и други престъпления, съобщиха от МВР. При проведените действия по разследване са намерени и иззети множество мобилни телефони, SIM-карти, картодържачи и други предмети, имащи отношение към престъпната дейност на групата. В хода на разследването е установено, че задържаните са съпричастни към извършването на множество телефонни измами и опити за измами на територията на областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Бургас, Шумен, Варна, Стара Загора, София и София област.
Извършителите са използвали познатата схема с прозвъняване на случайно избрани телефонни номера. Сценарият бил със съобщение за пратка от чужбина с важни документи, следвало и уточнението, че доставката ставала, след като получателят предаде определена сума, която в последствие ще бъде възстановена.
Десетимата мъже били задържани за срок до 24 часа. Образувани са досъдебни производства. Работата по разследването продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)