Избрани Новини

Състезатели по таекуон-до ITF и кик бокс ще представят България на два престижни международни турнира

Участваме с утвърдили се на държавни и световни първенства спортисти

13 състезатели от столичния ABC Fight Club ще участват в състезанието за 18-ата Европейска купа по таекуон-до ITF на Сърбия, което ще се проведе в град Бачка Топола на 7 и 8 ноември 2014 г., съобщиха от клуба. Участниците са състезатели, утвърдили се на държавни първенства по таекуон-до ITF при юноши и девойки. На турнира в Сърбия дебютанти - представители на ABC Fight Club ще има в две от детските категории. На състезанието ще мерят сили с европейските отбори Яна Тасева, Николай Василев, Елена Любомирова, Таня Джалалиева, Ерика Станоева, Калоян Димитров, Теодор Тодоров, Мартин Дачев, Люси Диков, Валентина Тодорова, Мартин и Радослав Костуркови. Дебютантката при жените Виктория Йорданова ще представи женския отбор на клуба в състезанието на спаринг в категория над 75 кг.

Световните шампиони по кик бокс Амалия Колева и Дюк Нуамеруе и европейските шампиони Димитър Христов и Антони Давидов, всички от ABC Fight Club, ще участват на Европейското първенство по кик бокс за мъже и жени. Състезанието ще се проведе от 15 до 23 ноември 2014 г. в град Марибор, Словения. В първенството на стария континент участие ще вземат над 600 състезатели от 35 държави, които ще мерят сили в стиловете лайт контакт, кик лайт и пойнт файт. Състезателите  на столичния ABC Fight Club се готвят по индивидуална програма, под ръководството на  треньора им - Красимир Гергинов.

Последната проверка преди Европейското първенство беше държавното първенство по кикбокс, което се проведе в събота и неделя. 18 състезатели от ABC Fight Club се включиха в държавното първенство по кикбокс в стилове пойнтфайт, лайтконтакт и киклайт. Те спечелиха общо 32 медала, от които 16 златни. Участие в състезанието взеха 386 състезатели от 30 спортни клуба, във всички възрастови групи. Състезанието бе квалификация за националния отбор за предстоящото Европейско първенство за мъже и жени в стилове на татами.
Световният шампион по кик бокс за 2013 г. Дюк Нуамеруе за пореден път тази година завоюва златното отличие в стил лайт контакт, категория до 84 кг. На това състезание той спечели и златото в стил пойнтфайт. Носителката на два бронзови медала от световното първенство по кик бокс 2013 г. Амалия Колева също завоюва златото в стил кик лайт. Димитър Христов спечели убедително срещу претендента за категория до 63 кг. още на полуфинала, след което спечели златото в стил лайт контакт до 63 кг. Антони Давидов завоюва два златни медала в категория до 94 кг. в стиловете лайтконтакт и киклайт. Ангел Кугийски за втори път тази година печели златото в категория до 89 кг.

Много добро представяне направиха и дебютантките при жените в категория +70 кг. Петя Станева и Виктория Йорданова, които се срещнаха на финала и в двата стила лайтконтакт и киклайт. При децата и юношите шампионите от предишното държавно първенство от ABC Fight Club - Яна Тасева, Ния Христова и Николай Василев защитиха титлите си. Дебютантите при децата и юношите Габриел Витков и Николай Петков спечелиха златото и в двата стила лайтконтакт и киклайт.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов