Избрани Новини

Командироват в Банско допълнително полицаи за зимния сезон

Така ще гарантират спокойствието и сигурността в курорта

Кметът на Банско Георги Икономов проведе редовната си месечна среща с представители на полицията, Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението", горските стопанства на територията на общината, водоразпределителното и електроразпределителното дружества, както и Национален парк "Пирин".

Целта на срещата бе координирането на действията между институциите, представляващи изпълнителната власт на местно ниво, във връзка с текущи въпроси от обществено значение. В контекста на предстоящия зимен сезон се обсъдиха евентуалните проблеми, които биха имали съответните институции. Стана ясно, че в Банско ще бъдат командировани допълнително полицейски служители. Както всяка година, доброто съдействие между Министерството на вътрешните работи, Община Банско и хотелиерския бизнес обезпечава курорта с допълнителен брой полицейско присъствие, което да гарантира безопасността и спокойствието на гражданите и гостите на курорта. Допълнително, за периода на провеждане на старта от Световната купа по ски "Алпийски дисциплини за жени" на 28 февруари и 1 март 2015 г., ще бъдат командировани още 10 служители на реда. Представителите на полицията и пожарната обявиха, че от средата на месец ноември започват съвместни проверки за законността на търговските обекти на територията на общината.

От "ВиК" съобщиха, че посредством извършени от дружеството подобрения във водоснабдителната мрежа на селата Гостун и Обидим, не се очакват нарушения във водоснабдяването им през зимния сезон. По отношение на водоснабдяването на Банско, съвместна комисия с представители на общинската администрация ще търси удачни варианти за включване на нови водохващания с цел повишаване на дебита от вода.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов