Избрани Новини

Адвокатската колегия осъди нападението над юриста Станко Кралев

Животът

03-11-2014, 10:41

Автор:

BurgasUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Неизвестен нападна бургаския адвокат Станко Кралев

Колегите му излязоха с остро писмо по повод инцидента

Адвокатската колегия в Бургас осъди остро покушението над юриста Станко Кралев, който беше пребит в края на миналата седмица пред офиса си.
Колегията излезе с отворено писмо, в което се казва:
„ Адвокатският съвет на Бургаска адвокатска колегия изразява възмущението си от извършеното на 30.10.2014 година дръзко и нагло нападение срещу адвокат Станко Кралев и сериозно безпокойство от зачестилите престъпни посегателства срещу адвокати.
Заявяваме, че всякакви криминални действия, чрез които се правят опити за въздействие върху дейността на адвокатите в изпълнение на конституционните им правомощия за защита на законните права и интереси на гражданите и юридическите лица, накърняват дълбоко правовия ред в Република България, гарантираното от Конституцията право на адвокатска защита и устоите на държавността.
Надяваме се компетентните държавни органи да направят всичко възможно за разкриване на авторите на това криминално деяние и налагане на справедливо наказание.
Уверяваме всички граждани, че независимо от случилото се, адвокатите от Адвокатска колегия гр.Бургас ще продължат професионално и отговорно да осъществяват функциите си в защита на техните законни права и интереси”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов