Избрани Новини

Орлетата надделяха над Спартак Варна

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на починалия през изминалата седмица доайен на футбола Кирил Петров - Паскал

Футболистите на Пирин победиха в поредното си домакинство днес, надделявайки над Спартак от Варна с 2:0. Благоевградчани изпуснаха куп положения и взеха минимума като отбелязани голове, но записаха важни три точки преди предстоящите тежки заключителни срещи в Б група, информират от пресцентъра на клуба.
Още от първите минути орлетата започнаха да пресират съперника, като в 23-та секунда стражът на гостите Димитров за малко да сгреши фатално, след като една изчистена от него топка бе избита от Тошев, но не попадна във вратата. В 11-та минута Тасев стреля точно от границата на наказателното поле, но в напречната греда. В 18-та минута на мача, пиринци вече водеха в резултата, след като Башлиев пусна топката към Тошев, който я засече в мрежата. Три минути по-късно, добра атака сътворена от Башлиев и Тасев завърши с удар за последния, но Димитров изби. Той се намеси стабилно и при следващото положение за зелените, след като Попев стреля точно с глава, а вратарят се разтегна и спаси. Гостите погледнаха един единствен път към вратата на Костов за цяло първо полувреме, като Чипев стреля много неточно в аут.
През втората част картината на терена не се промени, като зелените атакува често. В 51-та минута Тошев пусна към Попев в наказателното поле, но халфът стреля във вратаря. Пет минути по-късно Георгиев скочи най-високо в наказателното поле на соколите, но отново Димитров спаси удара му с глава. Същото положение се повтори в 18-та минута, но този път Георгиев стреля с крак, но отново вратарят на гостите бе последна преграда. Златинов бе оставен непокрит 6 минути по-късно, но стреля с глава в аут. В 76-та минута бе връх в пропуските за Пирин в този мач, като Златинов първо пропусна сам срещу Димитров, а удари на Коцев и Бащлиев не намериха мрежата при добавките. Две минути по-късно героят за варненци в този мач капитулира за втори път, като Златинов подаде на влезлия преди секунди в игра Хаджииванов, който се разписа за 2:0. Последва канонада от удари за зелените, като Павлов на два пъти стреля опасно, а Хаджииванов пропусна с глава от малката пеналтерия.
В следващата си среща орлетата гостуват в близко Симитли, на местния Септември. Мачът е в събота от 14:30.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)