Избрани Новини

На 21 ноември тръгва делото за смъртта на Паоло

4-годишното момченце беше прегазено в пешеходна зона на 2 юни

За 21 ноември от 10.00 часа е насрочено делото срещу Георги Сапунджиев, който на 2 юни прегази с джипа си 4-годишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора.

Обвинителният акт беше внесен в съда на 7-ми октомври. Разпределеният за докладчик съдия обаче си направи самоотвод, заради познанството си с обвиняемия. Сега е определен нов съдия.

Обвинението е по чл. 343 от Наказателния кодекс – за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС на пешеходна пътека. В момента Сапунджиев е е с мярка "домашен арест".

Инцидентът стана около 19,00 часа на 2 юни, на пешеходната зона на булевард „Цар Симеон Велики", до училище „Васил Левски" , където детето е било на разходка и е карало велосипед с родителите си и сестричката си .

Окръжна прокуратура върна на Георги Сапунджиев автомобила „Ленд Ровър“, тъй като по него са извършени всички следствени действия по автомобила като веществено доказателство. По закон в двумесечен срок съдът следва да издаде разпореждане на насрочване на съдебния процес или да го върне обратно на прокуратурата при констатиране на нередности.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов