Избрани Новини

Започна изграждането на нова подпорна стена на свлачището на пътя за Предел

Ще се изгради ново подпорно съоръжение

Днес започна изграждането на нова подпорна стена на свлачището на пътя за Предел, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Благоевград, цитиран от Е - 79.bg. Ще бъде изградено ново подпорно съоръжение, тъй като участъкът от пътната лента със свлечена земна маса, е много голям. Според  конструкторите и проектантите от пътноподържащата фирма  "Агромах", укрепването  на старата подпорна стена ще излезе много по - скъпо, отколкото направата на нова. Методът на изграждането на новата подпорна стена е набиването на пилони, които ще  бъдат запълвани с бетон. Пътната отсечка ще бъде готова в рамките на 20 - 30 дни. До тогава движението в проблемния участък, в който движението се осъществява само в едната лента,  е обезопасено и гарантирано.

Монтирана е светофарна уредба, която да регулира движението на автомобили. Патрулни коли на Областна дирекция на МВР - Благоевград ще обезопасяват превантивно движението по пътя. Участъкът е обезопасен и движението се извършва в една лента. Дежурни служители от пътното управление ще докладват за състоянието на трасето денонощно.

Припомняме, че на 22 октомври тази година подпорната стена, намираща се в село Градево поддаде и откъсна част от лентата на пътното платно в посока Предел. Високата 5 метра подпорна стена рухна в реката.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов