Спират безразборното паркиране в Дупница

Ще се улесни трафикът на автобусите

Комисията по безопасност на транспорта взе решение да запознае РУП - Дупница със сигнали на граждани за безразборното паркиране на автомобили в района на началната спирка в жк. "Бистрица", съобщи infomrejabg.

Изпратено е писмо до началника на РУП за съдействие по случая. Автобусите изпитват много често трудности с придвижването до спирката, която в последните седмици се е превърнала в паркинг.

Ще бъдат поставени знаци на кръстовището на ул. "Отовица" и "Саморанска" за пресичане на път с предимство, като ще бъде изпратено писмо до Областно пътно управление за поставяне на допълнителни знаци и маркировка.

От Комисията отчетоха, че заради ремонтните дейности по града има затруднения с движението, както и факта, че в рамките на ден се налага дори по два пъти промени в маршрутите.

"Искам да благодаря от името на цялата комисия и на общинското ръководство, за разбирането и проявяваното търпение на нашите съграждани. Радвам се, че разбират значимостта на тези подобрения, които ще променят облика на града ни", коментира заместник - кметът и председател на комисията Крум Милев.

 Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"