Избрани Новини

Стоян Вълков отнесе 4 години затвор за грабеж

Крими

30-10-2014, 16:13

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Наказание 4 години лишаване от свобода в затвор при първоначален строг режим наложи Окръжен съд – Бургас на Стоян Вълков. Той бе признат за виновен в това, че на 07.08.2013 г. около 16 ч. в гр. Бургас при условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи - сумата от 234 лв. от владението на възрастен човек, с намерение противозаконно да ги присвои като употребил за това сила.
 Съдът групира това наказание с наложените му с присъда на Районен съд – Бургас 3 месеца лишаване от свобода за кражба. Съдът определи Вълков да търпи по-тежкото наказание, а именно 4 години лишаване от свобода.
 Според обвинителния акт пострадалият взел пенсията си, след което извършил плащания и си купил лекарства. Докато си вземал кафе подсъдимият застанал до него, а после седнал на пейка до възрастния мъж и се заговорили. Вълков поискал да го придружи до магазина, където пострадалият пазарувал, но той отказал. Прибирайки се в блока, където живеел обаче се спънал на бордюра и паднал на колене. Тогава усетил чуждо присъствие зад гърба си и като се обърнал видял подсъдимия. Пострадалият посегнал за помощ към него, но Вълков го блъснал и той паднал настрани. Подсъдимият бръкнал в джоба на панталона на възрастния човек и взел парите, които били увити в банково бордеро. Той хвърлил документа и побягнал с отнетата сума.
 Парите са били възстановени на пострадалия в хода на досъдебното производство.
 Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)