Избрани Новини

Наказания за протестиращите сестри и санитари в МБАЛ "Киркович"

Предлагат месец без заплати на шефовете, за да се спестят пари

Oперационните сестри и санитари, които протестираха за по-високи заплати и по-добри условия на труд в МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, ще бъдат наказани за нарушаване на трудовата дисциплина. Това съобщи директорът на здравното заведение проф. д-р Петрана Чакърова.

Старшата сестра на операционния блок ще бъде понижена, а какви ще бъдат наказанията на останалите, ще стане ясно тепърва.

След вчерашния спонтанен протест, при който медицинските сестри и санитарите от операционния блок на болницата отказаха да влязат в операционните зали, плановата операционна дейност вече е възобновена, каза още проф. Чакърова.

Днес на обед се проведе разширен медицински съвет, на който присъстваха ръководството на болницата, всички началници на клиники и отделения и старшите медицински сестри в тях. Разгледани са исканията на протестиращите, но основание за увеличение на работните им заплати няма, каза след заседанието изпълнителният директор.

Болницата продължава да е в тежко финансово състояние, дълговете й са 23 млн. лева. Заради неплатени сметки, в болницата още няма отопление. Липсват медикаменти, а зареждането с консумативи е в минимални количества. Запорите от фирми-доставчици са непрекъснати.

За да продължи да работи болницата, на медицинския съвет днес е било предложено началниците на клиники и отделения да не вземат заплатите си месеца.

В петък вероятно ще се проведе заседание на Борда на директорите на болницата. Основната точка, която ще се разглежда е преименуване на болницата в университетска. Очаква се да има и смяна в Борда на директорите, тъй като един от членовете на съвета проф. Никола Владов е подал оставка.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов