Избрани Новини

Асфалтират само най-разрушения участък на пътя за мечия парк

До края на тази година ще бъдат асфалтирани само 2,5 километра от дългото 11 километра шосе

По-добре късно, отколкото никога. След 10 години чакане започва ремонт на осеяния с дупки и ями път до мечия парк над Белица. До края на тази година обаче ще бъдат асфалтирани само 2,5 километра от дългото 11 километра шосе. „Наясно сме, че разбитата пътна отсечка продължава да отказва много туристи от желанието им да видят мечките в парка. Но без пари нямаше как да решим този проблем. Миналата година най-сетне приключи 4-годишната сага с реализацията на проекта ни по Програма за развитие на селските райони, който е на стойност около 16 милиона лева. На няколко пъти процедурата бе спирана заради открити пропуски. Имаше и обжалвания от загубилите участници в конкурса. Веднъж и общинска администрация допусна гаф при един от търговете", призна кметът на община Белица Ибрахим Палев.

В момента фирмата –изпълнител прави замервания на трасето до уникалния парк за четириногите. Шосето ще е широко поне 8 метра. „Асфалтирането ще започне отгоре надолу. Най-напред ще се направи отсечка от 2,5 км от парка към града. Надявам се, че пролетта ще ремонтираме целия път", каза още кметът на Белица.

Потокът от гости намаля значително заради плачевното състояние на пътя, твърдят служители на мечия парк. Всеки ден губят туристи. Фондация „Четири лапи", която стопанисва атрактивния обект, е готова да инвестира сериозни средства, за да осигури още забавления за гостите, но само след ремонт на шосето.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)