Избрани Новини

"Народният фронт" на премиера Яценюк печели изборите в Украйна

На този етап във Върховната Рада влизат още 4 партии

Партията "Народен фронт" на украинския премиер Арсений Яценюк запазва първото си място при преброени 26 на сто от изборните протоколи в Украйна, предаде БНР.

Тя получава 21,68 на сто от гласовете на избирателите. Само няколко стотни след нея – с 21,62 на сто, е Блокът на държавния глава Петро Порошенко.

На този етап във Върховната Рада влизат още 4 партии – "Самопомощ" на кмета на Львов Андрей Садовой, "Опозиционният блок", в който влиза и "Партията на регионите" на бившия президент Виктор Янукович, Радикалната партия на Олег Ляшко и партия "Отечество" на бившия премиер Юлия Тимошенко.

Партия "Свобода", за която по-рано имаше данни, че също ще има депутати, не преминава 5-процентната бариера при новото преброяване на бюлетините. По окончателни данни са гласували 52,42 на сто от имащите право на глас украинци. Окончателното преброяване ще бъде готово към 10-и ноември.

Гласували са малко над 52 на сто от избирателите, като е имало гласуване и в Донецк в 12 от 21 окръга. Няма съществени инциденти, които да могат да помрачат вота. Излезе обаче съобщение, че сепаратистите на Донбас са обещали на силите на антитерористичната операция тежък понеделник.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов