Избрани Новини

Пари за почистване на сняг има

Вицепремиер Захариева: Пари за почистване на сняг има, няма за пътища

Пари за снегопочистване има, няма за ремонт на пътища. Всички бе изхарчено по средата на годината. Средствата на агенция "Пътна инфраструктура" са изхарчени на 88 % - за клони, за изкърпване. Имаше там обществени поръчки за 700 млн. Това заяви в студиото на bTV вицепремиерът Екатерина Захариева.

Тези пари са били изхарчени по различни инвестиционни програми по време на предишното правителство, допълни тя. Недопустимо е да се изхарчат парите за зимно поддържане, смята вицепремиерът.

"Не може така да се прави. Има лимитиран бюджет трябва да се спазва. До края на годината нямаме нищо", категоричина е Захариева.

Фирмите ще работят, но парите ще бъдат изплатени догодина, допълни тя.

Вицепремиерът информира, че ще бъдат осигурени 600 000 лв. за ремонтиране на пропадналия път за Банско.

По отношение на КТБ Захариева коментира, че 4 милиарда не могат просто да се изпарят. Те са дадени на някой, с тях е купувано нещо. Със сигурност има имущество, което може да се върне, заяви министър Захариева. Ако банката може да бъде спасена, то не бива да става с пари на данъкоплатците, посочи тя.

Ако надзорът не е извършван по начина, по който е записано в закона, със сигурност някой от БНБ има вина и той трябва да понесе отговорност,  коментира Захариева.
Според нея прокуратурата трябва да се занимава с тези, които са извършвали нарушения. Искров е готов да отиде да докладва в парламента, като го изслушат ще решат. След като бъде изслушан, би следвало да се вземе решение. Тя бе категорична, че от нейната уста няма да чуят, че Искров трябва да си подаде оставката. Така Захариева коментира готовността на партиите в парламента да уволнят гуверньора.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов