Избрани Новини

„Академик“ Благоевград с разгромна победа

В следващия кръг „Академик“ Благоевград гостува на „Академик“ София в Правец

„Академик“ Благоевград записа втора поредна победа в първенството на мъжката „А“ група. Тимът на Божидар Гьорев се наложи над „Рилски спортист-2“ с 91-51, след като отборът му водеше убедително през целия мач. Това пък е втора загуба за тима от Самоков, след като в първата си среща отборът загуби от „Чавдар“ Троян.

Благоевградчани започнаха много силно мача като още в началото на първата част водеха с 15-4. До края на втория период домакините увеличиха аванса си и на полувремето бяха напред с 26 точки, като допуснаха само 8 на гостите от „Рилски спортист“. Малко по-силна трета част изигра тимът от Самоков като единствено нея успя да спечели, вкарвайки 20 точки срещу 12 за домакините. През последния период благоевградчани отново увеличиха аванса си като вкараха 34 точки и заслужено се поздравиха с успех, предаде e-79.com.

Тимът на Благоевград овладя невероятните 63 борби срещу само 25 за Рилецо и бяха доста по-точни в процента си от стрелбата.

Филип Каменов бе най-резултатен за благоевградчани с 28 точки 6 борби. С дабъл-дабъл от 12 точки и 13 борби завърши Георги Бързаков, а 13 реализира Пламен Дончев. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов