Избрани Новини

Оранжев код през уикенда! Идва вятър и дъжд

Животът

24-10-2014, 18:32

Снимка:

БТА

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Среднодневните температури падат между 3-8 градуса

За седемнадесет области за утре е обявен оранжев код за вятър и сняг. Възможни са локални, внезапни наводнения, съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите (МОСВ). По данни и прогнози на НИМХ, в седемнадесет области за утре е обявен оранжев код.

За областите Сливен, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Пловдив и Пазарджик прогнозата е за дъжд и вятър. Очакват се значителни валежи с количества на места до 40 -50 л/кв.м. Ще бъде ветровито със скорост на вятъра 15-20 м/сек. и пулсации до 25 м/сек.

Започналите от югозапад валежи ще обхванат страната. Дъждът в Северна България и високите полета ще премине в сняг. Значителни ще бъдат валежите в Южна България, а слаби или почти без валежи ще бъде по поречието на река Дунав.

В по-голямата част от страната сутрешните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, в югоизточните райони и по крайбрежието на морето - до 10-12 градуса, а през деня ще се понижават. През нощта срещу неделя в северозападната половина от страната валежите ще спрат, а югоизточната половина - ще продължат.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг и намалена видимост. Значителни ще бъдат количествата, главно в Рило-Родопската област. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Ще има снежни виелици, а по планинските проходи ще се образуват и навявания. Температурите ще се понижават и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 1 градус, на 2000 метра - около минус 2 градуса.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов