Избрани Новини

Състоянието на кожата тревожи повече жените, отколкото тялото

Животът

24-10-2014, 12:21

Снимка:

deviantart.com

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ако искате да имате нежна кожа

Преглеждат безплатно за рак на кожата

Една четвърт от жените предполагат, че тялото им старее по-бързо, отколкото трябва

Промените на кожата са един от най-видимите признаци на стареенето. Според ново изследване във Великобритания, извършено по поръчка на козметичната компания, жените се грижат за лицето си повече, отколкото за цялото си тяло, съобщи Hindustan Times, цитиран от БТА.

Една четвърт от жените предполагат, че тялото им старее по-бързо, отколкото трябва, тъй като пренебрегват грижите за него.

Според представителките на нежния пол признаците на стареене се виждат най-добре на ръцете, лицето и шията. Всяка десета участничка в анкетата е недоволна от кожата си. Всяка трета само понякога чувства, че тя е здрава и изглежда добре.

Според жените основната причина за влошения външен вид на кожата се крие в обезводняването, в недостатъчното използване на хидратиращи кремове, в тютюнопушенето и неправилното хранене. Друго неотдавнашно изследване, извършено от козметичната компания, показва, че жените се чувстват задължени да изглеждат млади.

По тази причина две трети от британките използват различни средства срещу стареене. Най-добрият комплимент за 60 процента от жените на възраст над 35 години е, че изглеждат по-млади, а не, че са слаби и с прекрасна фигура.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)