Избрани Новини

Национална конференция „Форум Реставрация” 2014 стартира в Благоевград

През първия ден от конференцията ще бъдат обсъдени добри практики

Благоевград е домакин на  Национална конференция  „Форум Реставрация” 2014. Форумът е двудневен, като официалният му старт ще бъде днес в 10.00 часа в Регионален исторически музей – Благоевград.

На националната конференция ще приветствие ще поднесе д-р Христина Цонева,  директор на Регионален исторически музей – Благоевград, и доц. Стефан Белишки, председател на Асоциацията на реставраторите в България. През първия ден от конференцията ще бъдат обсъдени добри практики относно проучвателни и аварийно-спасителни дейности на храмове, реставрация на икони, стенописи, живописи и ръкописи, традиции, образование и практика. След дискусиите,  от 18.00 часа ще бъде открита изложбата „Форум реставрация 2014" в музея.

Във втория ден от научната конференция  всички участници ще имат възможността да посетят  обекти от културното наследство в Югозападна България, организирано от Асоциацията на реставраторите в България.

 Конференцията е посветена на актуалните проблеми в областта на опазването на движимите и недвижими културни ценности. Проявата ще бъде съпътствана от изложба с табла, представящи конкретни проблеми при реставрацията на културни ценности.

Докладите ще бъдат публикувани в сборник.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов