Петър Паунов: Блокираме централата на ДПС, за да не положи клетва Александър Методиев

Според него в случая математическата система за мандатите не е приложена правилно

В понеделник ще блокираме централата на ДПС. Няма да допуснем Александър Методиев да положи клетва като народен представител. Това заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов в ефира на Нова телевизия. 

„В понеделник ще отидем и в парламента и ще внесем 100 000 подписа и искане за мажоритарна избирателна система”, каза още кметът на Кюстендил. „Няма да се откажем докато няма мажоритарна система и докато този мандат не бъде оттеглен”, категоричен беше той. „Решението е в 10-ти МИР кандидат за народен представител от ДПС да не полага клетва, това е възможно според Изборния кодекс”, заяви Паунов. Според него в случая математическата система за мандатите не е приложена правилно и ДПС трябва да изчака решението на Конституционния съд за това как точно трябва да се разпределят гласовете за тях от чужбина.

„Проблемът в Кюстендил е на ДПС, проблем е, че депутат от ДПС се излъчва с 800 гласа”, заяви Паунов. Той обаче коментира и самия Александър Методиев. „Бат Сали не трябва да влезе в парламента, защото не  го е заслужил, трябва да влезе някой друг от ДПС”, каза той. „Това е двойкаджията и на партията и на района”, смята кметът на Кюстендил. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен