Избрани Новини

Представят книгата на Елена Аврамова „Душа и реалност“

Тя е учителка по математика и поет по душа

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в Русе ще направи премиерата на книгата на Елена Аврамова „Душа и реалност : Мигове от живота на един учител“. Литературното събитие е на 28 октомври (вторник) от 17.30 часа.

Елена Аврамова e родена в град Русе. Завършила е специалност математика в СУ „Св. Климент Охридски”. Била е учител в МГ „Баба Тонка” и в СОУ „Йордан Йовков” в  Русе. Преподавала е в РУ „Ангел Кънчев“. Носител е на най-високото учителско отличие  плакет „Неофит Рилски”.    

За себе си авторката споделя: „По призвание съм учител. Знам обаче, че математикът е поет по душа. Затова след пенсионирането си написах един лиричен дневник на учителското си ежедневие. Нека учениците ми да кажат каква учителка съм била, а читателите да преценят каква книга съм написала. Пред вас е моята изповед за преживяното учителстване, за признанията и пожеланията към мен и не само за това. Писанията са събирани през целия ми съзнателен живот и ги публикувам по настояване на моите ученици, за което искрено им благодаря. Чрез тях се чувствам млада по душа и не усещам сблъсъка с реалността“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)