Избрани Новини

УАГ "Георги Бенковски" с нов командир, полковник Стаменов сдаде поста (Снимки)

Полк. Григорий Стаменов сдаде длъжността и премина в запаса

На 20 октомври, в присъствието на командира на ВВС генерал–майор Румен Радев, командирa на 3-та авиационна база бригаден генерал Иван Лалов и членовете на комисията за приемане и сдаване, полковник Григорий Стаменов сдаде длъжността „командир на военно формирование 52090 – Долна Митрополия” на заместник-командира на Учебна авиационна група „Георги Бенковски” подполковник Юлиян Радойски.

След подписването на акта церемония продължи с тържествен строй на авиогрупата. Полковник Стаменов се сбогува и с бойното знаме. В словото си той изказа своята признателност към офицерите, сержантите, войниците и цивилните служители за проявените усилия, всеотдайност, разбиране и труд. Пожела на подполковник Радойски само да надгражда, така че групата да постигне още по-високи резултати.

Командирът на ВВС генерал–майор Румен Радев благодари на полковник Стаменов за професионализма и достойно изпълнения служебен дълг.

„Днес ВВС се разделят с един достоен офицер, чудесен командир, истински българин и всеотдаен приятел. Полковник Григорий Стаменов остава пример за родолюбие и патриотизъм. На много от вас той беше едновременно и командир, и наставник, и баща със своето огромно сърце и необятна доброта. Аз съм горд с успехите, които постигнахте под негово ръководство. Бъдете сигурни, че основите, които положихте ще продължат да се развиват в една победоносна насока. Пожелавам Ви от сърце успехи и на добър час!”

Със заповед на Командира на ВВС, за постигнати високи професионални резултати през периода на службата си в редовете на Българската армия, за проявено високо чувство на отговорност, трудолюбие и всеотдайност, доказани личностни качества, несломим дух и лична дисциплина, за безрезервния си труд усилия и личен принос към Военновъздушните сили, и във връзка с преминаването в резерва полковник Стаменов бе награден с плакет на ВВС.

Полковник Стаменов е възпитаник на ВВВУ „Георги Бенковски”, випуск 1983 год., летец–пилот І-ви клас. Завършил е Военна академия „Г. С. Раковски” и командно–щабния колеж на САЩ. Преминал е през длъжностите заместник-командир по бойната подготовка на авиационна ескадрила в 22 изтребителен бомбардировъчен авиационен полк Безмер; началник на летищна служба за обслужване на въздушното движение на летище Щръклево; началник на „Летищен център за обслужване на въздушното движение” на летище Каменец, заместник командир на ВВУБ „Георги Бенковски” и командир на Учебна авиационна група „Георги Бенковски”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)