Избрани Новини

Ремонтните дейности в Дупница вървят по план

Работи се по проекта за зелена и достъпна градска среда

Ремонтните дейности по проекта за зелена и достъпна градска среда в Дупница вървят по план и дори за някои от обектите се изпреварват сроковете с 3 седмици, предаде Дарик.

Славка Петровска, директор дирекция "Европроекти, проектно финансиране и собственост" изрази надежда до края на месец ноември да е приключено кръговото движение и дейностите в кв. "Развесена върба" и ул. "Св. Георги", съвсем скоро започва и ремонтът в района на "Минчов площад". Кръстовището при ГУМ в Дупница ще бъде затворено до четвъртък. След това част от движението ще бъде възстановено.

"Стесняване на улици в кв. "Развесена върба" няма" - обясни ландшадтният архитект Григор Перчиклийски. "Габаритите на улиците се спазват, на места е възможно да има леки корекции, но те в никакъв случай няма да затруднят движението", коментира Перчиклийски.

Единствената улица, която ще бъде с еднопосочно движение, е ул. "Дора Габе", която е успоредна на търговската "Николаевска".

По повод притеснения на живеещи в кв. "Развесена върба", че в момента се демонтират елементи от детските площадки, главният архитект на общината обясни, че детските площадки ще бъдат направени, съобразени с проекта и ще бъдат разделени по възрастова група.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)