Избрани Новини

Момчето, простреляно с въздушна пушка, е юноша на "Марек Юнион-Ивкони"

Пострадалият веднага е закаран в Спешния център в Дупница

Юношата на „Марек Юнион-Ивкони“ Роберто Христов е на домашно лечение, след като бе прострелян с въздушна пушка, докато играел футбол в двора на училище „Св. Климент Охридски” в Дупница, пише вестник "Вяра". Пострадалият веднага е закаран в Спешния център в Дупница, където след направената рентгенова снимка е видяна сачмата в крака му. Ортопедът д-р Сотир Каралийски е извадил сачмата веднага.

15-годишното момче вчера си беше вкъщи и каза, че е добре, но се налага да пие хапчета и да му бият инжекции, за да не се инфектира раната, зашита с един конец.

„Към 17, 30 часа с приятели отидохме в двора на училището, където се събираме почти всеки ден. Първо си говорихме, а след това взехме топка от по-малки деца и започнахме да играем. Както си ритах, изведнъж чух шум, свистене и веднага нещо ме удари. Бях обърнат с лице към южната част на махалата, а куршумът дойде от противоположната страна, разстоянието до къщите там е около 40 метра. За момента болката беше силна, след това кракът ми започна да изтръпва. От снимката разбрахме, че дълбоко в крака се е забила сачма, която извадиха, след като ми направиха местна упойка”, разказа Роберто. Потърпевшият посочи, че е бил много изненадан от случилото се за части от секундата. „Не съм си и помислял, че точно в училището може да ме прострелят. Все пак не сме в Камбоджа”, каза десетокласникът в ПГ по облекло и стопанско управление (Промишленото) в града, който е завършил основното си образование в кварталното школо.

Братът на момчето – 26-годишният Мартин Христов, уточни, че волейболистът е извадил късмет, тъй като сачмата не е засегнала намиращата се близо до простреляното място артерия. „Бил е малкият дявол, защото е можело да се засегне артерията или сачмата да попадне в главата. Нямаме предположения кой е стрелецът, но се надяваме силно да бъде разкрит. Ако от полицията го намерят, ще се посъветваме с адвокат и може би ще се обърнем към съда. Защото трябва да има справедливост. В 21. век не може да се стреля така. Ако днес е пострадал брат ми, утре може да е друг. Ако в училищния двор не е безопасно за децата, къде е безопасно”, коментира Мартин.

„Роберто е добре. Снощи ми се обади по телефона и ми каза за случилото се и че няколко седмици няма да бъде на тренировки. Докато играел с други момчета, чул изстрел и усетил болка. Как може такова нещо да стане в училище?!”, каза по телефона за „Вяра” треньорът на  волейболиста Радослав Асенов.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР –Кюстендил поясниха, че издирването на стрелеца продължава. Районното управление „Полиция” в Дупница работи по случая, започнато е досъдебно производство.Роберто Христов е един от най-талантливите в своята възраст в България волейболисти и от клуба очакват след 2-3 години да заиграе в представителния отбор. 15-годишният юноша, който е висок 1, 97 м, тренира волейбол от 2 години.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)