Избрани Новини

Празник на Дупница

През целия ден са организирани прояви за гражданите и гостите на града

Денят на Св. Иван Рилски е определен и за празник на гр. Дупница. Това става с решение на Общинския съвет от 23 март 1995 г.

В празничният за Дупница ден са предвидени редица концерти от програмата за празника на града и прожекции от програмата на Фестивала за филмово и театрално изкуство „Невена Коканова".

В неделя след тържествената сесия, водосвета на пл. Свобода и издигане знамето на България от м.Дренски рид, в 11.30 часа на пл. "Свобода" започва концерт на общински мажоретен състав и фолклорен танцов ансамбъл „Актавис", по същото време е и прожекцията на филма „Горски хора", в 13.30 часа пък започва прожекцията на филма „Момчето си отива", а в 16 часа ще бъдат излъчени двата филма спчелелили конкурса на Фестивала- „Банкерът и бездомникът" и „Медальонът".

В 15 часа за децата е организиран конкурс на тема „Любимото място в моя роден град", в 17 часа на пл. "Свобода" е концертът на школите за български народни танци към читалище „Зора", по същото време в театъра започва концерт на група „Те" - Преслава Пейчева и Ясен Велчев, с който концерт ще бъде закрит фестивала „Невена Коканова", а с концерт на БТР в 19 часа на пл. "Свобода" ще бъде закрит празникът на Дупница, съобщава още dariknews.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов