Избрани Новини

Димитър Танев е новият зам.-председател на ДБГ

Предстои среща със служебния финансов министър за актуализацията на бюджета

Димитър Танев беше избран днес за заместник председател на „Движение България на гражданите“ на провеждащия се в Стара Загора Национален съвет на партията. Танев беше избран на изборите на 5 октомври за народен представител от Стара Загора, а в последствие беше посочен като представител на ДБГ в Реформаторския блок в преговорния екип за съставяне на коалиционно управление.

Другият зам.председател остава Найден Зеленогорски, а уставът допуска още двама зам.председатели, които се очаква да бъдат предложени в впоследствие от лидера на партията Меглена Кунева.
Националният съвет на „Движение България на гражданите“, част от РБ, реши също така да удължи срока за провеждащия се в момента вътрешнопартиен референдум за участие в управлението. Удължаването е по искане на част от партийните организации и отделни членове, които са изявили желание да упражнят физически, а не по електронен път на правото си на глас. Към момента над 70 % от структурите са се включили в допитването в отговор на въпросите съгласни ли сa Реформаторският блок да участва в коалиционно правителство в рамките на новоизбрания парламент и с кои партии.
Меглена Кунева обяви, че ще информира Председателството на РБ за резултатите от вътрешния за ДБГ референдум, за да са наясно с волята на членовете на ДБГ, но след приключването и на физическото гласуване ще бъдат оповестени резултатите, още повече че така няма да се повлияе и на следващ кръг преговори за съставяне на правителство. Тя допълни, че такива вътрешни допитвания на ДБГ ще бъдат провеждани по важните за коалиционната политика въпроси и по теми, касаещи законодателната и изпълнителната власт.
На заседанието стана ясно, че представители на РБ, сред които Найден Зеленогорски, Димитър Танев и Бисер Манолов от ДБГ, ще се срещнат следващата седмица със служебния финансов министър във връзка с изясняване параметрите на предложението за актуализация на бюджета.
На заседанието бе направена висока оценка за представянето на ДБГ на предсрочните избори и за това, че ДБГ постигна най-голяма квота в парламентарната група на блока. Оценката на областните координатори е, че резултатите утвърждават водещата позицията на „България на гражданите“ и поставиха акцента върху ролята на структурите на ДБГ за добрия резултата на РБ на редица места в страната. Консолидацията на Реформаторския блок е приоритет за нас и ще продължим да работим за повишаване доверието на хората в РБ, както и от днес - за предстоящите местни избори, допълни Найден Зеленогорски, зам.-председател на ДБГ.
Димитър Делчев, избран за народен представител от София-област, подчерта, че ДБГ стои убедително на позициите си на сериозна партия с добра организация, въпреки че е най-младата в блока. С бърз темп ще продължим да градим доверие в местните ни структури, допълни още той и каза, че тепърва ДБГ ще увеличава убедителните си резултати.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов