Избрани Новини

Горещ шоколад, вино и кафе запазват младостта

Животът

18-10-2014, 15:08

Снимка:

ezine.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Есенни грижи за красотата

Бабини хитрини за здраве и красота

Ето кои са и останалите напитки в класацията

Едно от нещата, които всяка жена би искала да знае, е каква е тайната на младостта. Е, учените още не са измислили еликсир за вечна младост, но пък разбраха на кои напитки е най-добре да наблягаме, за да се радваме на младежкото си излъчване за по-дълго.

На първо място това е минералната вода. Тялото ни се състои от огромно количество вода, тя е необходима за правилното функциониране на всяка клетка, а когато е дехидратирана кожата по-бързо губи еластичността си и се състарява. И обратното, ако пиете поне по 1,5 литра вода на ден, ще се радвате на чудесен резултат. Минералната вода влияе добре на стомаха, подготвяйки го за приема на храна. А и не на последно място, тя спомага за прочистването на организма от натрупаните токсини.

След водата най-полезната напитка-еликсир на младостта е кафето. То намалява риска от рак на устната кухина и предпазва мъжете от проблеми с простатата.

Чаят се класира на трето място. Зеленият чай по-специално и известен с изключителните си антиоксидантни свойства, а именно вредното въздействие на свободните радикали е един от най-големите катализатори на стареенето. Освен това той балансира обмяната на веществата в организма и намалява риска от развитието на рак на гърдата.

На четвърто място е нещо много, много вкусно. Горещият шоколад! Ммм, кой би отказал една такава доза младост? Той също е богат на антиоксиданти, но имайте предвид, че те се съдържат най-вече в какаото, така че залагайте на черния шоколад.

Още една любима напитка може да ни помогне в борбата срещу стареенето. А именно виното. То е прекрасен източник на антиоксиданти и ако го пиете в умерени количества, ще се радвате на благотворния му подмладяващ ефект – както за тялото, така и за духа.

На пето място учените са класирали млякото. Особено киселото мляко, особено българското кисело мляко, прочуто с уникалните си щамове на млечно-кисели бактерии, правят чудеса за организма. Така че, приятели, не пренебрегвайте това богатство, което ни е дала нашата природа.

Източник: beu.bg



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов