Избрани Новини

Кюстендил събира подписи срещу мандата на ДПС и в София

Масички ще има при няколко централни метростанции в София

Изнесени пунктове за събиране на подписи срещу избора на Александър Методиев за депутат от Кюстендил отварят и в столицата от понеделник. Това обявиха от кметството на Кюстендил вчера, пише "Труд".

Методиев, по-известен като Бат' Сали, бе водач на листата на ДПС в региона. Той получи мандата с подадени едва 864 гласа за партията в региона благодарение на методиката на ЦИК за разпределяне на депутатските места в парламента и не е единствен случай. Кюстендилци обаче се вдигнаха на протест, че не искат депутат от ДПС да ги представлява. От ЦИК излязоха с официално становище, че законът е напълно спазен и Бат' Сали е избран за народен представител.

Масичките, където недоволните от избора на Методиев в Кюстендил могат да си сложат името, ще има при няколко централни метростанции в София.
Кметът на Кюстендил Петър Паунов на няколко пъти сподели, че интерес към “борбата” на съгражданите му срещу мандат на ДПС от региона има от цялата страна, от чужбина, а най-много обаждания постъпват от САЩ.

Над 14 590 подписа са събрани само за последните 3 дни в Кюстендил и общината, до снощи те са станали към 16 000, казаха от кметството. Междувременно информирани подхвърлят, че областното ръководство на ДПС в Кюстендил е в контакт с Бат' Сали. Не е изключено той да бъде отзован, но това няма да стане под “уличен натиск и въстанически похвати”, коментираха активисти.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)