Избрани Новини

Джерманци готови за протести

Протести ще има, ако намерението за изграждане на център за третиране на отпадъци продължава да стои на дневен ред

Жителите на с. Джерман остават в готовност за протести, съобщава dariknews. Намерението беше заявено на общоселско събрание. Протестите на джерманци ще продължат, ако намерението за изграждане на Регионален център за третиране на неопасни отпадъци продължава да стои на дневен ред. Хората са категорични, че няма да позволят това да се случи. Причина за реакцията им стана обявлението за допълнения доклад по ОВОС и общественото обсъждане в края на ноември. Според председателят на Инициативния комитет в този допълнен доклад са сменени само датите и няма нищо ново. „Няма нови изводи и заключения, нито има отговор на възраженията ни", коментира Тасков. Той заяви нещо, което твърдеше и преди няколко месеца, че „едни хора са взели едни пари преди две/три години, други са взели един заем и още преди да има избран терен е имало избрана фирма на един бивш депутат от РЗС".

От Инициативния комитет припомниха, че трасето на АМ Струма, което трябваше да мине в близост до депото е изместено, след като две фирми независимо една от друга са дали становище, че района не е подходящ за строеж на път.

Жителите на с. Джерман ще разчитат на подкрепа и на жителите от съседните населени места, както преди няколко. На срещата в с. Джерман присъстваха общински съветници от местният парламент заявили своята подкрепа към каузата на джерманци.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)