Избрани Новини

Гергов остава начело на БСП

Животът

14-10-2014, 08:46

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Въпреки плачевните резултати от изборите в Пловдив и областта

Областният съвет на БСП  Пловдив отказа да приеме оставката на лидера на  пловдивските социалистите и му гласува доверие да продължи да ръководи структурите в  област Пловдив, съобщават от червената централа в Пловдив. С 61 гласа за и 2 въздържали се  членовете на областния съвет решиха, че  Георги Гергов трябва да продължи да бъде  техен председател.

БСП в област Пловдив има с над 5 % по-висок резултат  от средния за страната. Загубата  на левицата е  най-тежката, но за нея отговорност носим всички, бе  мнението на представители на една от общините, в които БСП е първа политическа сила – Садово. Според тях предстои тежък период  и емоционални и прибързани решения не са полезен ход.

 Зад позицията им  застанаха и  останалите представители от общините  от областта и районите на Пловдив. Те заявиха своята готовност при подадена от Георги Гергов оставка да последват примера му.

Битката на БСП тепърва започва, категоричен бе лидерът  на социалистите. Тепърва започваме разговори с всеки социалист, с всеки симпатизант, с всеки жител, за да усетим къде сбъркахме и да дадем увереност на хората, каза Георги Гергов. Трябва да направим ясен и критичен анализ, да мобилизираме своите сили, да се вдигнем и продължим напред, завърши председателят на областния съвет на БСП Пловдив.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов