Избрани Новини

„Левски“ Долна баня победи с 2:1 „Бенковски”

Пред 200 зрители на градския стадион в Долна баня „Левски“ победи с 2:1 „Бенковски”

Пред около 200 зрители по трибуните на градския стадион „Левски“ в Долна баня отборът на „Левски“, макар и трудно успя да победи с 2:1 „Бенковски”, информира viaranews. На стадиона присъстваха и двамата кметове – на домакините Владимир Джамбазов и на гостите от град Костенец Радостин Радев. Срещата от петия кръг на Източната ОФГ бе ръководена от съдийска бригада от София начело с Емил Косев и дежурен делегат от Зоналния съвет на БФС Кирил Христов.

В началото на мача футболистите на двата тима след като традиционно поздравиха своите привърженици се впуснаха в истинска битка по терена. Своя шанс още в 8-ата минута на двубоя имаха гостите в жълт спортен екип, които използваха грешка в отбраната на сините и чрез попадението на Мариян Кръстев поведоха в резултата. До края на първото полувреме домакините имаха своите възможности за изравняване на резултата, един път топката срещна и напречната греда на „Бенковски“, но до гол не се стигна.

След почивката „сините” излязоха на терена с коренно различна и напориста игра. Само три минути след като главния съдия поднови играта Павел Малев след собствен пробив и бомбен удар около 20 метра буквално матира вратарят на гостите и изравни резултата. До края на срещата атаките и към двете врати не спряха, но по-добре на терена стояха домакините. Така при една от поредните атаки на сините Венцислав Донков от състава на „Бенковски“ спря с ръка топката в наказателното поле и главният съдия Емил Косев посочи точката за изпълнение на дузпа, а на футболиста съответно червен картон.Капитанът на „Левски“ Николай Станчев не сгреши при изпълнението на 9 метровия удар и така даде предимство с 2:1 за своя тим. Гостите доиграха срещата с десет футболисти, но левскарите не се възползваха от своето предимство с човек повече в състава да увеличат резултата до последния съдийски сигнал. Така отборът на „Левски“ (Д. Баня), макар и трудно, победи с 2:1 съседския „Бенковски“ (Костенец) и вероятно ще прибави нови три точки в досегашния си актив. Вероятно защото след двубоя гостите протестираха и изразиха съмнение за нередовен футболист от състава на „Левски“. Почти час продължиха споровете на стадиона пред двете врати на съблекалните. Стигна се дори до призоваване на служители от РУП в град Костенец за изясняване на възникналия спор между двата отбора. Разбира се всичко приключи миролюбиво в крайна сметка, като ръководството на ФК „Бенковски“ ще подаде жалба във вторник до Дисциплинарната комисия на Зоналния съвет на БФС – София, а пък „Левски“ (Д. Баня) ще „защитава“ резултата. До този пети кръг в четвъртия ешалон на групата отборът на „Бенковски“ (Костенец) заема четвъртото място с 6 точки, а състава на „Левски” (Д. Баня) следващото пето също с 6 точки, но по-лоша голова разлика.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов