Избрани Новини

Съдийски семинар за за предотвратяване на конфликт на интереси

Новините

13-10-2014, 16:41

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Съдии от района на Апелативен съд – Бургас и прокурори от Окръжна прокуратура – Бургас участват в семинар по режима на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, който се провежда днес в Съдебната палата в гр. Пловдив. Сред участниците са председателят на Апелативен съд – Бургас Яни Бахчеванов, председателят на Окръжен съд – Бургас Боряна Димитрова, председателите на районните съдилища в Бургас, Малко Търново и Айтос.
 Форумът е организиран от Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и взаимодействие с Инспектората към Висшия съдебен съвет и Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Това е втората поредна среща в изпълнение на Годишната програма за дейността на ВСС за 2014 г. и в нея участват административни ръководители на органи на съдебната власт от апелативните райони Пловдив и Бургас, представители на неправителствените организации, включени в състава на Гражданския съвет към ВСС, членове на ВСС, Главния инспектор и инспектори от Инспектората към ВСС.
 Днес се обсъждат актуални въпроси по приложението на ЗПУКИ, в частност съотношението между отвода по чл. 19 от ЗПУКИ и режима на отвода по ГПК, НПК и АПК, както и особености на съдържанието на декларациите по чл. 12, т. 1 – 4 от ЗПУКИ. Лектори са представители на Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и взаимодействие с Инспектората към Висшия съдебен съвет и Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.
 На 30 юни 2014 г., в Националния институт на правосъдието се проведе първият семинар, в който участваха над 40 административни ръководители-председатели на съдилища от Апелативен район – гр. София. До края на 2014 г. ще бъдат проведени семинари с административните ръководители от апелативните райони – Велико Търново и Варна.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)