Избрани Новини

Книги за 9 000 лева ще закупи Регионалната библиотека

9000 лева ще получи РБ "П. Р. Славейков" по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” на Министерството на културата. Средствата ще бъдат изразходени за обновяване и попълване на библиотечния фонд с 420 нови книги. Заглавията, които ще бъдат закупени са подбрани спрямо читателските интереси и потребности, съобщи общинското радио, цитиарйки Марияна Бурова от отдел „Комплектуване и каталогизация” във Великотърновската библиотека. 
 Голяма част от читателите на РНБ „П. Р. Славейков” са студенти, които търсят предимно научни издания. За целта ще бъдат закупени голям брой книги от областта на историята, географията, литературната критика, психологията и други, коментира Бурова. 
 Колекцията на книгохранилището ще бъде обогатена и с допълнителни екземпляри на най-търсените заглавия, сред които са съвременните български автори – Георги Господинов, Милен Русков, Христо Стоянов. Детска литература, четива за тийнейджъри, както и книги от списъците за лятно четене ще бъдат също част от новите попълнения на библиотечната колекция. 
Книгите ще бъдат разпределени в централната сграда на библиотеката и нейните филиали. Очаква се до месец новите заглавия да бъдат на разположение на читателите. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов