Избрани Новини

Плажен футбол и волейбол събират благоевградчани край "Баражите"

Плажни спортове - футбол и волейбол ще събират жители и гости на Благоевград край любимите на поколения благоевградчани „баражи” на река Благоевградска Бистрица. Амфитеатър ще придаде атрактивен вид на и ще завърши пейзажа, който от седмици оформят специалисти около речното корито. Двата големи баража се намират на стотина метра от аквапарка и са едно от любимите места за отдих на поколения благоевградчани.

Изграждането на речния амфитеатър е поредното начинание на общинското ръководство за подобряване облика на града и превръщането му в привлекателен туристически център.

В момента по поречието на река Благоевградска Бистрица текат дейности по изравняване на речното дъно. Специалистите изхвърлят наносите, като оформят живописен път на водата покрай алеята на парк „Бачиново”. Освен амфитеатър, който ще събира с културни мероприятия жители и гости,  общинското ръководство има идея да обособи игрища за плажен волейбол и плажен футбол, съобщиха от пресцентъра на община Благоевград. Вече са отстранени дънерите от „Баражите” до заведениятa, сега багерите продължават работните дейности към новия парк срещу общежитията на Американския университет. Терените във водата се изравняват, а земната маса и отстранените дънери се извозват на сметището в село Бучино.

Докато текат дейностите по почистване на коритото, десетки жители на града се спират, за да се любуват на гледката. По-възрастните благоевградчани дори коментират: „Не помним да сме виждали реката от години толкова хубава”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)