Избрани Новини

Пробация за Мехмед, купувал гласове за ДПС

Първото изборно дело в Бургаска област приключи със споразумение между обвинения за търговия с вот Мехмед Мехмед от село Карагеоргиево и Районната прокуратура в Айтос.

Мехмед, който е безработен и с основно образование, си е признал, че от 8 до 18 септември е дал на четирима избиратели по 30 лв., "с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на 05.10.2014 год. на изборите за народни представители в полза на Политическа партия ”Движение за права и свободи”.

За толкова случая е събрало доказателства разследването, те обаче са достатъчни, за да бъде обвинен Мехмед Мехмед за продължавано престъпление.

Прокурорът по случая и адвокатът на обвиняемия са си стиснали ръцете за наказание пробация, което включва три мерки: 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото, задължителна регистрация по настоящ адрес в срок от 8 месеца и периодични срещи със пробационен служител за същия срок.

Районен съд Айтос е одобрил споразумението. Пробация е най-обичайната санкция при нарушение на чл. 167, ал. 2 от НК, показва го практиката и в други съдилища, коментират юристи за "24 часа".

Одобреното споразумение е с тежест на влязла в сила присъда. По делото няма данни от кого Мехмед е получил парите, за да ги раздава на съселяните си.

Досъдебното производство срещу жителя на айтоското село Карагеоргиево е едно от общо 12-те, които бяха образувани в Апелативен окръг Бургас, Ямбол, Сливен.

Освен тях има и 46 преписки, по които се работи, каза говорителят на Апелативна прокуратура Йовита Григорова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов