Избрани Новини

Синът на ексобщинар за втори път в затвора за педофилия

Крими

11-10-2014, 11:54

Снимка:

http://lenta-kazan.ru

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Зарибявал жертвите си по интернет, гаврил се с третокласничка

Грандиозен скандал тресе Пловдив, след като синът на известния ексобщинар Красимир Лойков - Иван, за втори път попадна зад решетките заради педофилия, пише в-к Шоу. Фамилията е известна в града с авторитета си. Бащата, който е бивш директор на дирекцията по евроинтеграция и понастоящем заема също отговорен пост, се е снишил до земята от срам. „Къде сбъркахме във възпитанието на сина си, такъв резил, такова чудо, не знам къде да се дяна от безпомощност и от унижение!...”, изплакал наскоро Лойков-старши пред приятели.
32-годишният му син Иван вече има една излежана присъда от 2,8 години за педофилия. Сегашното му престъпление е виртуално блудство с малолетно момиче, чието име ще променим по законови и етични съображения и условно ще наречем Ана.

Изродът се е гаврил с 9-годишното дете седмици наред, разкриват източници от разследването.

На 13 септември миналата година Иван излязъл от затвора. Заради старата му страст - да зарибява деца в интернет, родителите му не му разрешавали да сяда на семейния компютър. Тайно от тях обаче извратенякът ползвал лаптопа, докато възрастните Лойкови отсъствали от дома си, а вечер редовно поемал към интернет залалите, като лъжел техните, че излиза на кафе с приятели. Регистрирал си профил със собственото си име във Фейсбук и започнал да посещава различни сайтове и интернет страници. През декември Иван поискал и получил приятелство от профила на третокласничката Ана. Той се представил за неин познат, казал, че е на 31 години, че вероятно не го помни, но се познавали през сайта „Животното”, където си били писали известно време. Излъгал, че е студент във Варна и е съвсем добронамерен батко. В интернет залата чували странните разговори на клиента си, но не реагирали - не знаели, че пише с малко дете. Постепенно наивното момиченце започнало да се доверява на мъжа. Така той разбрал къде учи, къде живее, какви са съкровените желания и мечти на малката.

Педофилът е действал по план разказват пред „Шоу” разследващите. След като спечелил доверието на третокласничката, той започвал да й пише съобщения с явна сексуална насоченост, употребявал е цинизми, които са стресирали детето, питал я често ли остава сама в къщи и дали иска да се срещнат само двамата. Изродът стигнал дотам, че настоявал Ана да му отговори дали иска да я целува там, където има гъдел. Обещал й подарък за идващата Нова година „и много гушкане и галене”.

Последният разговор между извратеняка и жертвата се състоял на 21 декември миналата година. Същия ден майката на момиченцето забелязала, че то е стресирано и потиснато. Въпреки настойчивите въпроси какво й е, дъщерята на Ева не отговорила. Майката влязла да провери пощата й и останала потресена, когато открила писанията на дъщеря си с педофила. Притеснената Ева веднага подала сигнал в полицията. На 29 декември ченгетата обискирали дома на Иван Лойков. Там те намерили редица доказателства за извратената му сексуалност. В електронната си поща мъжът съхранявал много порнографски снимки с малолетни, които си бил свалил от интернет мрежата. На фотосите децата били голи, в различни сексуални пози. На част от тях се виждали половите им органи. „Това беше потресаващо! Аз също съм баща, ако зависеше от мен, този бих го разстрелял!”, сподели пред „Шоу” ченге, което не трепва при убийства и кървави престъпления, но е потресено от видяното в пощата на педофила.Иван е признал престъплението. Казал, че

съжалява, но не можел да се сдържа и сексуалните му желания били по-силни от него

Според приятел и познати на семейство Лойкови, той има психически проблеми и трябва да се лекува. Според съдебно-психиатричната експертиза обаче, мъжът не страда от психично заболяване и не се води на учет в психодиспансера в Пловдив. Лекарите излизат със заключение, че при него има разстройство на личността и влеченията -педофилия, и невротично състояние с тревожен облик. Според медиците обаче, това не е пречка Иван Лойков да пребивава в ареста. Психиатрите казват още, че той напълно е разбирал какво върши и го е правил съвсем съзнателно.

Към момента педофилът е с мярка „Задържане под стража”. Момиченцето, жертва на престъпление, е било стресирано, но с него са работили психолози и педагози и то вече е добре. Самоличността му се пази в тайна, заради това, че е малолетно.

Очаква се до седмици да стартира процесът срещу Иван Лойков. „Баща му Красимир няма да преживее и този срам, това е голям резил! Горкият, какво ли не направи! Наемаше за сина си специалисти да го лекуват, звънеше му по телефона на всеки час, опитваше се всячески да го спре, но, уви, не стана”, говорят притеснени бившите колеги на бащата, който, без да е виновен, носи срама на сина си.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов