Избрани Новини

Изборният кодекс на БСП и ДПС е първопричината Александър Методиев да влезе като депутат от Кюстендилския регион

Това заяви областният координатор на ПП ГЕРБ в Кюстендил Кирил Калфин

„ПП ГЕРБ има над 20 000 гласа, ДПС - над 800 гласа. И двете политически сили ще имат по един народен представител. Това е несправедливост, а първопричината е Изборният кодекс“, заяви областният координатор на ПП ГЕРБ в Кюстендил Кирил Калфин.

"Знаете кой изготви Изборния кодекс и с каква демагогия - срещи, покани към граждански организации, обсъждания и така се получи, че след взаимни отстъпки БСП и ДПС, с помощта на "Атака" , го приеха в този му вид. Ние предложихме преди второто четене обособяването на регион чужбина, но те го отхвърлиха. Не можаха ли да видят методиката, аномалиите? Сигурно - да, но за тях беше важно да се прегръщат, да се целуват, само и само да бъдат на власт. Но сега, на тези избори, народът им отвърна по подобаващ начин", заяви още Калфин. Той допълни, че не е важно, кой ще е депутатът на ДПС, а че е несправедливо съотношението 20 000 към 800.

Калфин припомни и идеята за въвеждане на стимули за гласуване, които да са решаващи за дадена административна услуга, при равни други условия. Областният координатор на ГЕРБ е на мнение, че е необходимо задължително гласуване и мажоритарен вот. "В Кюстендилска област сме първа политическа сила, имаме отличен резултат. Успяхме да победим нашите опоненти в почти всички градове, дори и в села, които се смятаха за „червени крепости“. За ПП ГЕРБ са гласували 20 150, за БСП - 14 233, т.е. разлика от 6 000 в полза на ГЕРБ. В Кюстендил побеждаваме с около 2 000 гласа, в Дупница - с около 3 000 гласа. Побеждаваме в Сапарева баня, Бобошево, Рила, Кочериново, в непоклатимата „червена крепост“ село Невестино - също побеждаваме. В процентно съотношение това са над 10% по-добър резултат от БСП. В цялата страна имаме много сериозни успехи", отчете изборните резултати Калфин.

"На всички срещи през последния месец предупреждавахме, че ниската избирателна активност ще подмени вота на хората с това преразпределение на гласовете. Сега колежката Манолова обръща пирамидата и иска Бат Сали да бъде оттеглен от ДПС и да влезе втората в листата, а е публична тайна, че е нейна приятелка. Не, проблемът е друг - 800 не е равно на 20 000 гласа, има подмяна на вота", коментира Емил Гущеров, народен представител от ГЕРБ в 42 НС.

" Благодаря на хората, които ни се довериха, повярваха ни и оцениха, че нашето управление е било по-добро от това на Тройната коалиция през последната една година. Но сега е важно да направим силно и стабилно правителство, защото само когато ни обединят националните интереси, ще имаме възможност да изведем България на правилния път", коментира Калфин.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)