Избрани Новини

Предотвратиха телефонна измама за 10 000 лева

В същия момент - нови две измами на обща стойност над 20 000 лева

Криминалистите от Второ РУМВР - Стара Загора предотвратиха телефонна измама и задържаха 31-годишен мъж от търговищкото село Звезда.

На 9 октомври 72-годишна старозагорка получава телефонно обаждане, в което непознато лице й съобщава, че дъщеря й е със счупен крак и е необходима спешна операция, струваща 10 000 лв. След като се уговорили жената предава на непознато за нея лице пред църква на бул. „Ц.С.Велики” 10 000 лв., веднага след което полицейски служители от Първо и Второ РУМВР – Стара Загора задържат 31-годишия мъж. При извършения личен обиск у лицето са открити 14 000 лв., 3 мобилни телефона и таблет. Той е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
Същия ден две възрастни жени са станали жертва на телефонни измами.
Досъдебно производство за телефонна измама е образувано в Първо РУМВР – Стара Загора на 9 октомври. Около обяд същия ден 87-годишна жена от с. Дълбоки получила обаждане по телефона от непознато лице, което заявило, че нейн близък си е счупил крака и е необходима спешна операция. След проведения разговор възрастната жена предала пред дома си 19 500 лв. По случая е образувано досъдебно производство.
На 9 октомври в Първо РУМВР – Стара Загора е получен сигнал от 79-годишна жена от Стара Загора, която заявила, че на 8 октомври е станала жертва на телефонна измама и предала 1000 лв. на непознат, за да получил колет, изпратен от внука й.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов