Избрани Новини

"RomaPride" и в Благоевград!

Тридневна инициатива на клуб "Младежта е толерантност"

Център “Амалипе” подготвя провеждането на кампания в цялата страна по случай “RomaPride”, която ще премине под мотото “Имам една мечта- да учим и живеем заедно”. Инициативата в Благоевград ще се проведе в рамките на три дни от 8 до 10 октомври 2014 г. Доброволческият клуб “Младежта е толерантност”- Благоевград организира викторина, която ще се проведе в Младежки дом- Благоевград от 17:00 часа на 8 октомври.

Във викторината ще участват ученици и студенти от региона и ще се чете поезия, написана от ромски автори. Ще се заснемат клипчета на тема ,,Моята мечта за България: да учим и работим заедно”, които ще прожектират на 9.10.2014 г от 17:00 ч. в Младежки дом. След прожекцията ще има дискусия по темата.

На 10.10.2014 г. на площад ,,Македончето‘’ в гр. Благоевград ще се проведе информационна кампания, на която ще се раздават информационни материали, както и ръчно изработени ромски знамена. Изложба на картини, есета, стихотворения, изразяващи ромския бит и култура също ще бъдат представени. Трупа от музиканти и певци ще изпълнят ромски песни, съобщава blagoevgrad.eu.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов