Избрани Новини

Жена с над 90% изгаряния след пожар в центъра

Мисия Бургас

07-10-2014, 15:32

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Две възрастни жени загинаха в пожар

Тя живеела с мъжа и съна си, опитвала се да почисти комин

Жена е с опасност за живота и над 90 на сто изгаряния по тялото след кошмарен пожар на улица "Цар Самуил” 7.

В частния дом намиращ се на 1-вия етаж в сградата живее семейството на 78- годишния А.Й. от Бургас (лежащо болен и почти неподвижен) и 77-годишната му съпруга С.Й.
Възрастната жена с подръчни средства ( вестници, парцали и вероятно нафталин или други запалителни течности) се опитвала да отпуши комина за да се подготви за предстоящия зимен сезон. Синът й по време на инцидента бил на покрива за да установи коя точно е коминната шахта на семейството и да подпомогне процеса по почистване на димоотвода.
Вероятно в близост до жената е изпаднал горящ парцал, който я подпалва и тя горяща се опитва, пълзейки по коридора да намери помощ от съседи, като през това време апартамента е обхвана от засушлив дим.
На мястото на инцидента е изпратен един противопожарен екип и петима служители, както и полицейски екип от Първо Районно управление „Полиция” - Бургас.
 Своевременно пострадалите възрастни хора са изведени от дома им, като С.Й. е откарана до „Шокова зала” при МБАЛ– Бургас с над 90 % изгаряния, с опасност за живота ( оттам незабавно е транспортирана с линейка в клиниката по изгаряния към ВМА - Варна, където днес сутринта е починала), а съпругът й – А.Й. със съмнения за обгазяване и усложнения на белия дроб, е настанен за лечение в МБАЛ – Бургас, където е установено, че е получил нов инсулт. А.Й. е настанен в отделение „Реанимация” в тежко общо състояние, с опасност за живота.
Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление „Полиция” - Бургас.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов