Избрани Новини

Бойко Борисов към КРИБ: Трябва да търсим общи правилни решения за държавата

Това заяви лидерът на ГЕРБ на среща между ръководствата на партията и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България

Трябва да търсим общи правилни решения за държавата, за да успеем да я стабилизираме. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща между ръководствата на партията и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).  Двете страни обсъдиха политическата обстановка в страната след проведените предсрочни парламентарни избори. От КРИБ настояха да се състави правителство възможно най-бързо, което да успокои бизнеса и да стабилизира държавата.

„Ще проведем тур от преговори с другите парламентарно представени партии. Срещите ще се проведат в Народното събрание, за да се стенографират разговорите и всичко да бъде прозрачно“, посочи Бойко Борисов. По думите му, разговорите ще се водят около постигане на съгласие за управленски принципи и политики.

Представителите на бизнеса поставиха въпроса за първите приоритети, с които би се захванало правителство на ГЕРБ. „Първото, с което бихме се захванали, е бюджет, финанси и отблокиране на еврофондовете, за да се стабилизира държавата“, категоричен бе председателят на ГЕРБ.

Ръководството на КРИБ постави проблема за необходимостта от приемане на Закон за публично-частното партньорство и изрази интерес към данъчната политика, която ГЕРБ има намерение да провежда.

По време на срещата беше обсъден инвестиционният климат в страната и мерките, които трябва да бъдат предприети за постигане на растеж и заетост.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)