Избрани Новини

Цветан Цветанов: Ще направим широко парламентарно мнозинство, за да няма извиване на ръце

Ще се водят разговори с всички и мандатът няма да бъде самоцел

„Няма да зависим от Реформаторския блок. Ще направим широко парламентарно мнозинство, за да няма извиване на ръце. Взехме решение да проведем разговори с всички партии, за да кажем какви са нашите цели и платформа за управление. И всеки, който има национално отговорно поведение, ще може да подкрепи секторно поведение в един силен мандат с премиер Бойко Борисов, каквато е практиката във всяка европейска държава.” Това заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в ефира на bTV.

Той обясни, че все още от ГЕРБ не са се чували с никого. „В момента правим цялостен анализ и обсъждаме възможните хипотези с всички партии. България в момента е в изключително лошо състояние. По този начин, по който се правеше политиката на Орешарски, страната загуби възможността да ползва евросредства по програмите за 2014/2015 г. и те ще бъдат нулеви за България” заяви Цветанов по повод наследството, оставено отпредишния Парламент.

„Много са хората, които използваха пропагандата с мен. Винаги съм казвал, че не бива границата да се прекрачва в кампанията толкова, че да не можеш след това да си говориш с хората. Не бих казал, че ще си простим с тези хора, но личното трябва да бъде на много по-заден план. България е пред огромна криза, която може да продължи с месеци и ние трябва да си говорим”, коментира още той.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов